Barion Pixel
BETÖLTÉS

Világteremtő művészet

Még nem értékelt!

A Világteremtő müvészet újszerű bevezetés a művészet történetébe s a vizualitás változásain keresztül az emberiség történelmébe.

19 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

A Világteremtő művészet újszerű bevezetés a művészet történetébe s a vizualitás változásain keresztül az emberiség történelmébe.

A „Mindenki művész” mottójú Nigel Spivey együttgondolkodásra hívja az olvasót, hogy fetfedezze, az emberiség miként tett szert a szimbolikus ábrázolás egyedülálló képességére, hogyan használta ki a benne rejlő lehetőségeket. A 19. század vegén, amikor a történelem előtti festészet első emlékei napvilágra kerültek, az emberek hitetlenkedve csodálkoztak: hogyan is létezhettek a világon ilyen ügyes és gyakorlott műveszek több mint harmincezer évvel ezelőtt? A rejtély felderítése közben további problémák szövevényeire bukkanunk. A képi megjelenítés korábban megjelent az emberiség történetében, mint az írott szó – ám hogyan használtuk a képeket történetek elmesélésére? Az emberi forma ábrázolása erősen felkeltette a művészek érdeklődéset az évszázadok során – ám miért van az, hogy már a kezdetektől fogva a test eltúlzott vagy eltorzított ábrázolását részesítettük előnyben? Milyen alapon tekintettük halhatatlannak vagy „láthatatlannak” valamely természetfeletti erőt, s miként próbáltuk azután megjeleníteni? Mikor alakítottuk a környezetünket „tájképpé”? Ilyen és hasonló kérdések megválaszolása közben Nigel Spivey olyan utazásra hív bennünket, melynek során világossá válik, miként használják a művészetet a hierarchikus társadalmak létrehozásához alapvetően szükséges tömegmanipuláció eszközeként, s végül miként vált hasznunkra a művészet halálunk rettenetének leküzdésében.

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 288
  • Fordította: NA
  • Kötés: Kötött
  • ISBN: 9789639635098
  • Sorozatok: NA
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

könyvek tőle: Nigel Spivey

Világteremtő művészet
Original price was: 5.500 Ft.Current price is: 999 Ft.

A KÖNYV MEGOSZTÁSA

0
preloader