Barion Pixel
BETÖLTÉS

Válogatott versek – Talentum diákkönyvtár

Még nem értékelt!

A "válogatott költemények" kiadása bizonyos szempontból mindig kockázatos vállalkozás, ugyanis önmagában azt jelenti, hogy lemond a teljességről...

16 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

A „válogatott költemények” kiadása bizonyos szempontból mindig kockázatos vállalkozás, ugyanis önmagában azt jelenti, hogy lemond a teljességről.

Ez értelemszerűen annyit is jelent, hogy a válogatás bizonyos szempontok szerint történik. Rossz esetben politikai szempontok az irányadók. De léteznek tematikus válogatások: mint szerelmes versek, tájversek, istenes versek, forradalmi versek stb. A válogatások legtöbbször valamely olvasói réteg igényét hivatottak kielégíteni. Ez a válogatás elsősorban a fiatalok számára készült, a középiskolás diákok tanulmányait szeretné segíteni. Ennek érdekében a válogatás mindenekelőtt tartalmazza a középiskolai szöveggyűjteményben található verseket, valamint azokat a költeményeket, amelyeknek részletei, sorai vagy esetleg címe az elmúlt évtizedekben immár szállóigévé váltak. Minden költő életművében továbbélése jellegzetes, aminthogy az is, az adott művész kit tart szellemi rokonának, mely hagyományokat vállal és melyeket nem. Ilyen értelemben határozta meg a válogatást József Attila Ady emlékezete című költeménye. Ady emlékét lehet ölni „szóval, tettel és hallgatással is”. Lehetséges alattomban „lány-duzzogássá” simítani „haragvásait”. Azonban bármilyen „hivatalos” (akár tankönyvi) Ady-képpel szemben mindig megvan az egyén lehetősége és felelőssége, sőt, kötelessége, hogy kialakítsa saját Ady-képét. Ehhez kíván segítséget nyújtani a jelen válogatás is. A verseket olvasva árnyaltabban értelmezheti az olvasó Ady magyarságát, ostorozó hazafiását, magányát – egyszóval költészetét.

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 230
  • Fordította: NA
  • Kötés: Fűzött
  • ISBN: 9789639429031
  • Sorozatok: Talentum Diákkönyvtár
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

könyvek tőle: Ady Endre

Válogatott versek – Talentum diákkönyvtár
Original price was: 698 Ft.Current price is: 299 Ft.

A KÖNYV MEGOSZTÁSA

0
preloader