Barion Pixel
BETÖLTÉS

Tiszt és kém – A Dreyfus–ügy – kémkedés és összeesküvés

Még nem értékelt!

1895. Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák.Dreyfust a francia írók, művészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre száműzik.Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezető tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében...E-könyvben megvehető itt:

39 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

1895. Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák.

Dreyfust a francia írók, művészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre száműzik.

Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezető tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében, és eközben csalásra, korrupcióra bukkan a katonai felsővezetés köreiben. Egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy Alfred Dreyfus ártatlan áldozat csupán egy bonyolult játszmában, amely a kémelhárítás és a kormányzat korruptságát akarja eltussolni.

Picquart-t először megvesztegetni próbálják, majd mikor ez nem sikerül, végrehajtják a karaktergyilkosságot: nemcsak katonai becsületét teszik tönkre, hanem magánéletét, szerelmét is bemocskolják.

Robert Harris a tőle megszokott izgalmas, fordulatos cselekménnyel vezeti az olvasó végig az ismert történelmi eseményen, a Dreyfus-peren. 2014-ben ez a regény a legrangosabb angol irodalmi díj, a Walter Scott Prize győztese volt.

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 496
  • Fordította: Bihari György
  • Kötés: Kötött
  • ISBN: 9789636899752
  • Sorozatok: NA
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

könyvek tőle: Robert Harris

V–2
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
München (filmes borító)
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
München
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
Tiszt és kém – A Dreyfus–ügy – kémkedés és összeesküvés
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
Lustrum
3.490 Ft
Pompeji
Original price was: 2.490 Ft.Current price is: 499 Ft.
Imperium
Original price was: 3.490 Ft.Current price is: 499 Ft.

A KÖNYV MEGOSZTÁSA

0
preloader