Barion Pixel
BETÖLTÉS

Az ötödik kockázat – Mi minden történhet egy országban szakértő vezetés hiányában

Még nem értékelt!

  Michael Lewis segítségével bepillantást nyerünk az amerikai kormányzat kulisszái mögé. A Mezőgazdasági Minisztériumban olyan programokat vágnak meg, mint az élelmiszerjegyek és az iskolaebédek. A Kereskedelmi Minisztériumnak nem lesz elég munkatársa, hogy megfelelően levezényelje a 2020-as népszámlálást. Az Energiaminisztériumban, ahol a nemzetközi nukleáris kockázattal foglalkoznak, nem világos, hogy lesz-e elég felügyelő.

54 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

Michael Lewis segítségével bepillantást nyerünk az amerikai kormányzat kulisszái mögé, amely ellen saját vezetői indítottak támadást. A Mezőgazdasági Minisztériumban olyan létfontosságú programokat vágnak meg, mint az élelmiszerjegyek és az iskolaebédek. A Kereskedelmi Minisztériumnak nem lesz elég munkatársa, hogy megfelelően levezényelje a 2020-as népszámlálást. Az Energiaminisztériumban, ahol a nemzetközi nukleáris kockázattal foglalkoznak, nem világos, hogy lesz-e elég felügyelő, aki nyomon követi és lokalizálja a feketepiaci urániumot, megelőzve a terroristákat.

A szándékos tudatlanság szerepet játszik ezekben a fenyegető katasztrófákban. Ha maximalizálni akarjuk a rövid távú nyereséget a hosszú távú költségekre való tekintet nélkül­, jobban járunk, ha nem ismerjük a költségeket. Ha meg akarjuk őrizni a személyes immunitásunkat a nehéz problémákkal szemben, jobb meg sem érteni a problémákat. Van a tudatlanságnak előnye, és a tudásnak hátránya. A tudás az életet zavarosabbá és bonyolultabbá teszi olyan ember számára, aki a világot világnézetté akarja zsugorítani.

Ha ebben a könyvben vannak veszélyes bolondok, akkor vannak hősök is – persze dicsőség nélkül. Ők a köztisztviselők, akiknek a tudása, elhivatottsága és kezdeményezőkészsége tartja mozgásban a gépezetet. Michael Lewis megkérdezi tőlük, mi nem hagyja nyugodni őket éjszaka.

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 272
  • Fordította: Czibik Márta
  • Kötés: Kötött
  • ISBN: 9789634068167
  • Sorozatok: NA
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

könyvek tőle: Michael Lewis

Az ötödik kockázat – Mi minden történhet egy országban szakértő vezetés hiányában
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
Harcos pszichológusok – Egy barátság, amely megváltoztatta a gondolkodásunkat
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 999 Ft.
Villámfiúk – Egy Wall Street–i lázadás története
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.
A nagy dobás – Hogyan tőzsdézte el a világot egy maréknyi kereskedő
Original price was: 3.990 Ft.Current price is: 499 Ft.

A KÖNYV MEGOSZTÁSA

0
preloader