Barion Pixel
BETÖLTÉS

Három nővér – Talentum diákkönyvtár

Még nem értékelt!

A Három nővér (1901) a meddő vágyakozás megrajzolása a mozgalmas és az értelmes élet iránt. A testvérek - Olga, Mása, Irina - sóvárogva készülnek, de csak készülnek a változásra. A vidéki tespedés után számukra Moszkva jelentené a megváltást, ám a vágy csak vágy marad. Értékeik alapján megérdemelnék a boldogságot, csakhogy az élet elsősorban nem igazságot

7 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

„Anton Pavlovics Csehov (1860-1904) tanult foglalkozása szerint orvos volt. Tanulhatatlan és utánozhatatlan művészetében is az orvos tekintetével pásztázta az őt körülvevő világot – a korabeli Oroszországot, az embereket. Bajokat és szenvedéseket állapított meg, mint az orvos a beteg diagnózisát. Aztán széttárta a karját: a gyógyírt, a megoldást nem tudta.

Nem az a művész volt, aki az élet kérdéseire kutatta a választ, hanem az, aki föltárta a problémákat. Az emberi létben és a konkrét orosz viszonyokban egyaránt. Tette mindezt olyan magas művészi szinten – novellában és drámában -, hogy már kortársai is elismerték kivételes tehetségét.

A Három nővér (1901) a meddő vágyakozás megrajzolása a mozgalmas és az értelmes élet iránt. A testvérek – Olga, Mása, Irina – sóvárogva készülnek, de csak készülnek a változásra. A vidéki tespedés után számukra Moszkva jelentené a megváltást, ám a vágy csak vágy marad. Értékeik alapján megérdemelnék a boldogságot, csakhogy az élet elsősorban nem igazságot oszt, hanem sorsokat alakít… Remény azért mindig van, legalább az van. A dráma végén még mindig bízik a három nővér egy jobb jövőben. S abban is, hogy egyszer megtudják: miért élnek? Miért szenvednek? De erre sem a darab, sem Csehov teljes életműve nem ad, nem is adhat választ. Hiszen az életmű lényege a kérdés maga!”

Kaiser László

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 112
  • Fordította: Kosztolányi Dezső
  • Kötés: Fűzött
  • ISBN: 9789639429642
  • Sorozatok: Talentum Diákkönyvtár
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

könyvek tőle: Anton Csehov

Három nővér – Talentum diákkönyvtár
Original price was: 598 Ft.Current price is: 299 Ft.

A KÖNYV MEGOSZTÁSA

0
preloader