BETÖLTÉS

Az atomváros lányai – Azoknak a nőknek a története, akik segédkeztek a második világháborút megnyerni

Még nem értékelt!

 A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről...

1381 készleten

Hozzáadás a könyvespolchoz

Áttekintés

A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről. Több ezer ember – elsősorban az ország déli részén, vidéken élő fiatal nők – sereglett a titkos városba. A jó fizetések reményében, és azért érkeztek, mert azt remélték: ily módon segíthetnek mielőbb megnyerni a háborút. Nagyon kevesen tudtak csupán arról, hogy min munkálkodnak ezek az emberek az Appalache-hegység közepén felépített roppant üzemekben. A háború végén aztán fény derült Oak Ridge titkára.

Az atomváros lányai megszólaltja a város sok egykori lakóját – asszonyokat, akik mára a nyolcvanas–kilencvenes éveikben járnak –, és közben feleleveníti az amerikai történelem egy feledésbe merült fejezetét. Denise Kiernan könyve e nőkön keresztül a kor szellemét mutatja be: a bátorságot, az elszántságot és a segíteni vágyást. A történet ötvözi a nagyszabású drámát az egyéni sorsok bemutatásával, és ezzel maradandó történelmi emléket állít Amerikának e korszakáról.

Az emberek az Egyesült Államok minden szegletéből sereglettek egy olyan városba, amely semmilyen térképen nem található meg.

Tilos volt beszélniük a munkájukról, még egymás között is.

Ezek a fiatal nők versenyt futottak az idővel, hogy megmentsék az országukat, és örökre megváltoztatták a háború – és a világ – menetét.

KÖNYV RÉSZLETEI
  • Oldalszám: 410 + 16 oldal melléklet
  • Fordította: Pető Márk
  • Kötés: Kötött
  • ISBN: 9789636899202
  • Sorozatok: NA
Vásárlói értékelések

A vásárlói értékelések átlaga

Még nem értékelt!

Csak bejelentkezett és a terméket korábban megvásárló felhasználók írhatnak véleményt.

Még nincsenek értékelések.

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

0
preloader